Medvjedići, Spidermani, mace, lavići, Minioni, psići, lutkice, zmajevi i dinosauri tek su dio malih pacijenata pregledanih u našoj igraonici “Bolnica za medvjediće”. Kroz 5 igraonica za 6 jasličkih skupina DV Pjerina Verbanac u Labinu, Raši i Vrećarima mališani su prošloga tjedna na pregled vodili svoje plišance te se našli u ulozi roditelja i tješitelja, kojima je kudikamo lakše gledati “bijelu kutu”. Slušalo se disanje, gledalo uho i grlo, masirao trbuščić, inhaliralo se ali i slikalo rendgenom.

Iako je pala i pokoja suza, ipak je puno više bilo osmjeha olakšanja, a mališani su sa sobom ponijeli i prave diplome. Važno je reći da je ozdravilo šezdesetak plišanaca.

Inače Teddy Bear Hospital projekt je studenata medicine nastao s ciljem lišavanja djece straha od bijele kute te pripreme budućih medicinara za rad s malim pacijentima. Iako ovom prilikom nismo imali studente medicine, pridružile su nam se članice našeg Kluba mladih Kelly i Magdalena koje pohađaju Srednju medicinsku školu u Puli.

Share.

Comments are closed.