FAQ – Često postavljana pitanja

Volonterom možete postati vrlo jednostavno: dogovorite sastanak sa ravnateljicom, ispunite upitnik o vašim preferencijama spram naših aktivnosti i programa te vašim mogućnostima, znanjima i raspoloživom vremenu, prisustvujete radionici u kojoj se upoznajete sa Crvenim križem. Dobivate volontersku iskaznicu i knjižicu, i – shodno dogovorenim aktivnostima i akcijama – volontirate!

Naravno! Prikupljanje rabljene odjeće i obuće spada, među ostalim, u naš humanitarni program. Robu možete predati na Crveni križ, Katuri 17 (inkubator), utorkom do 15,00 sati.

Donirana odjeća i obuća potrebno je da bude čista i dobro očuvana (bez oštećenja, mrlja, neistrošena), te pakirana u vrećice ili kutije do 10 kg težine. Molimo, poštujte dostojanstvo onih koji će tu odjeću i obuću nakon vas nositi.

Primamo i igračke, školski pribor, hranu, posuđe, posteljinu, madrace, prekrivače, pelene, odnosno sve što može biti potrebno u jednom kućanstvu.


Što se namještaja i tehničkih uređaja tiče, primamo ih uz dogovor s Centrom za socijalnu skrb, za korisnike njihove pomoći, ili na upit naših sugrađana.

Tečaj prve pomoći za vozače, odnosno nastava iz predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći, traje 9 školskih sati (obično kroz 3 dana nastave), i održava se u učionici GDCK Labin, Katuri 17. Cijena tečaja je 450,00 kn, dok cijena ispita iznosi 118,75 kn. Cijena je formirana u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08) te pripadajućim Pravilnicima i Programu (NN 78/09).

Dapače, ovakav oblik edukacije spada pod javne ovlasti Crvenog križa, sukladno čl.8. Zakona o HCK. Članak 62. Zakona o zaštiti na radu nalaže poslodavcu osposobljavanje 1 ili više radnika, ovisno o broju radnika na radilištu ili u radnim prostorijama.

Prijavite svog djelatnika putem prijavnice na našim stranicama.

Tečaj traje 10 sati (kroz 3 dana), predavač je licencirani liječnik, a cijena tečaja je 450,00 kn po osobi.