Potaknuti pozitivnim iskustvima i reakcijama i nas i naših korisnika prethodne godine, Udruženje obrtnika Labin opet nas je dvaput obradovalo: tijekom prosinca blagdanskim marendama, a 8. veljače izdašnom donacijom hrane i higijenskih proizvoda za našu socijalnu samoposlugu.

Vratimo se u prosinac 2023. godine, odakle nosimo prvo veliko hvala. Od 11. do 21. prosinca, tijekom 8 radnih dana ugostitelji Labinštine kuhali su blagdanske marende za naše korisnike iz čitave Labinštine koje su im dijelili naši volonteri. Na meniju su bile maneštra, kupus s kobasicama, gljive i kupus s vratinom, palenta s junećim gulašom, grah s kobasicama, bolonjez, tjestenina s gljivama i pršutom, sarme s krumpirom, žgvacet od kokoši, pasticcio, gulaš s graškom i mrkvom, pljukanci s kobasicama i ombolom, čak i blenci za desert. U kuhanju su redom sudjelovali sljedeći ugostiteljski objekti: “Ferali” Štrmac, “Pineta” Labin, “Velo kafe” Labin, “Napoli” Labin, “Kvarner” Labin, “Tina” Labin, “Bukaleta” Dubrova, “Peteani” Labin, “Labineca” Labin, “Mika” Labin, “Dorina” Kršan, “Markus” Ripenda, “Tri murve” Vozilići, “Domino” Potpićan i “Tomažići” Santalezi. Ukupno je skuhano 730 marendi, a vrijednost doniranih marendi je bila 5.400 eura.

Želja nam je bila omogućiti marende većem dijelu korisnika te smo prije same akcije kontaktirali jedinice lokalne samouprave te veći dio ustanova i udruga pomagača, čime je popis proširen osobama preporučenima sa strane općine Sv.Nedelja, udruge Centar +65 i Doma za starije osobe Raša, dok je 1oo obroka dogovoreno da će preuzeti Sindikat umirovljenika Hrvatske – podružnica Labin, a 20 obroka Centar za inkluziju i podršku u zajednici Labin. Istom prilikom starijim osobama dijelili smo letak MUP-a o prijevarama, kojih je i ove zime bilo u domaćinstvima starijih osoba i na Labinštini.

Zahvalnost korisnika rado će vam prenijeti naši volonteri koji su se s terena vraćali katkad vidljivo ganuti.

Naše drugo veliko hvala Udruženju obrtnika Labin ide zbog dragocjene donacije hrane i higijenskih potrepština.

Donaciju su nam 8. veljače uručile Alis Šaina, tajnica Udruženja te Đeni Derosi, vlasnica obrta “Đeni” na Vinežu koja je robu i dopremila.

Udruženje obrtnika doniralo nam je više od 215 kg hrane i higijenskih potrepština u vrijednosti 600 eura, dok je obrt “Đeni” donirao 9,5 kg hrane vrijednosti 65 eura. Našoj socijalnoj samoposluzi to je i te kako vrijedna donacija kojom ćemo moći pomagati, tim više što su donirani i artikli koje na našim policama imamo rjeđe i kojima će se korisnici sigurno obradovati.

Marende1

Marende2
Share.

Comments are closed.