Pozivamo naše građane da nam se pridruže u Gradskoj knjižnici Labin na otvorenju nagrađivane humanitarne izložbe fotografija „Zlatna kora“ autora Marijane Benko i Danijela Bartolića. Izložba je nastala po ideji radijske voditeljice i pjevačice Kristine Iveković, jedne od četiri modela koji su kroz 20 fotografija progovorili o svojim ožiljcima. Dvadeset i prva fotografija prikazuje 3D model vaze nastao temeljem anatomske geometrije ožiljaka, ujedno nagrađen na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2023. Izložba je produžena ruka humanitarnog projekta „Zlatna ribica“ GDCK Pula kojom se prikupljaju sredstva za stipendiranje učenika slabijeg imovinskog stanja.

Izložba će se otvoriti u četvrtak, 21. prosinca 2023. godine odmah po svečanosti podjele priznanja jubilarnih zahvalnica Hrvatskog Crvenog križa koja započinje u 18 sati, a uručit će se svim vrtićima i osnovnim školama Labinštine te SŠ M.Blažine Labin kao zahvala na partnerstvu u provedbi humanitarnih akcija i apela te odgoju za humanost djece i mladih, lokalnim medijima Radio Labinu, Labinština.info, 5portal.hr i Labinska Komuna kao generatorima pomoći pri akcijama i apelima te poduzećima Labin 2000 d.o.o. i Holcim (Hrvatska) d.o.o. kao zahvala na podršci u provedbi akcija darivanja krvi.

Na svečanosti će nastupiti učenici Umjetničke škole M.B.Rašana te inicijatorica izložbe Kristina Iveković, inače pjevačica poznatog benda “Top of the Pop”.

Zlatna kora

Share.

Comments are closed.