S raznih nas strana pitaju hoćemo li ove godine imati kamp.

Podsjećamo da je protekla je godina za nas bila izrazito radno zahtjevna i nismo imali previše prostora za predah – od pandemije do potresa uz očuvanje redovnih djelatnosti i javnih ovlasti (darivanje krvi, prva pomoć, humanitarno-socijalni program…). Svi smo željni NORMALNOG.

Neovisno želimo li kampirati ili ne, molimo roditelje da osvijeste činjenicu da – ukoliko i jedno dijete dobije temperaturu – svi mi moramo proći određenu proceduru dok se ne utvrdi je li temperatura uzrokovana Covidom ili ne. A svake godine bar jednom djetetu temperaturu mjerimo i spuštamo. Dakle, svi zajedno svjesno preuzimamo rizik i to iz želje da iziđemo u susret djeci čije je djetinjstvo u protekloj godini ugurano u niz ograničenja i prijetnji, uz strah kao konstantu. A znamo kuda vodi strah.

Molimo roditelje da shvate naš oprez, razmisle jesu li spremni poslati djecu u kamp na način na koji ga možemo i/ili smijemo organizirati i je li dijete uistinu željno takve vrste odvajanja od obitelji (vjerujte, nagledamo se suza djece čiji roditelji nagovaraju djecu na kamp, ali i djece koji nam stižu na nagovor prijatelja, a oni se plaše što ne žele priznati).

Također, napominjemo da ćemo prednost dati ŠESTAŠIMA. Ta je generacija ipak propustila lanjski kamp. Petaši se također mogu prijaviti, a za one koji ne “upadnu” ne brinemo – iduće godine vjerujemo da ćemo kampiranje provesti na stari dobri način.

Roditelje molimo da ispune ANKETU ZA PRETHODNI INTERES za sudjelovanje djece u kampu. Prijave ćemo primati do ponedjeljka 7.6. do kraja dana.

Anketa nije obvezujuća, a nama će pomoći da organiziramo kamp sukladno epidemiološkoj preporuci – manja grupa, kraće trajanje. Točan termin kampa znat ćemo tek po prikupljenim anketama. Prva grupa vjerojatno bi započela 27.6.

Hvala na razumijevanju i podršci!

Share.

Comments are closed.