Što je novo u Dnevnom centru Marcilnica?

Jedno od omiljenih nam mjesta druženja volontera s korisnicima Dnevni je centar Marcilnica, gdje smo u posjetu pozvali i naše prijatelje iz labinskog Centra za Inkluziju. Povod: Međunarodni dan starijih osoba (na drugom mjestu) i druženje (na prvom mjestu). Iako smo zaboravili svoju gitaru, pjesme i plesa nije izostalo: od istrijanskih do španjolskih. U jednom trenutku kladili smo se koliko unuka ima jedanaest korisnika Dnevnog centra. Brojka nas je sve zatekla: 26! Oko praunuka je bilo malo polemika, jer neki od korisnika više i ne mogu pratiti te brojke, pa smo od te oklade odustali.

A brojke gotovo i ne možemo pratiti u volonterskim satima naše i volonterskim stažom i godinama najraskošnije volonterke tete Katine, koja je i ovom prilikom bila s nama. Sa svojih 88 godina, teta Katina pravi je primjer aktivne treće dobi, i svima nama uzor po vrlinama i duhu.

Druženje je uistinu bilo ugodno, domaćini topli i zahvalni, i prava je šteta da se minorizira vrijednost ove ustanove na način da o korisnicima skrbi tek jedan djelatnik. Nadamo se da će se što skorije korisnicima Dnevnog centra vratiti zaslužena podrška, kao dokaz da godine ne smiju nikom biti teret, već čast.

dscn9527dscn9525