Pozivamo sve sugrađane da se i ove godine podrže našu humanitarnu akciju „Solidarnost na djelu“,  koju provodimo već 51.-u godinu, a održava se u četvrtak 12. listopada.

Akcija „Solidarnost na djelu 2023“ na našem području okrenuta je potrebama oko 150 obitelji i samaca na području Labinštine (više od 250 neposrednih korisnika) kojima je mjesec predug za njihove financijske mogućnosti, te im u prosincu želimo iz tih sredstava kupiti božićne pakete s hranom ili potrošačke bonove za kupnju istoga. U tu svrhu obično se utroši oko 70% prikupljenih sredstava. Također, želimo pomoći i učenicima svih škola Labinštine, čiji roditelji teže pokrivaju njihove potrebe, putem školskog fonda stvorenim da im pokušamo pružiti jednake mogućnosti. Fondu obično ostane oko 30% prikupljenih sredstava.

Svi koji žele i mogu, u četvrtak mogu željeni iznos donirati našim volonterima na sabirnim mjestima, a zauzvrat će dobiti bon ovjeren žigom. Volonteri će biti označeni znakom Crvenoga križa i prslucima i srest ćete ih:

  • od 09,00 do 12,00 sati na tržnici, u centru na Zelenicama, u Gornjem Labinu, u Marketu Kature, Opskrbnom centru, Konzumu, Eurospinu na Štrmcu, na benzinskoj postaji INA, kod marketa Jedinstva u Raši te na rivi u Rapcu
  • od 17,00 do 19,00 sati u Opskrbnom centru, Konzumu i Eurospinu.

U Opskrbnom centru, marketu Kature, Konzumu, Eurospinu i marketu „Raša“ prikupljat će se još i hrana i higijenske potrepštine.

Donacije će se u narednim tjednima prikupljati i u svim školama i vrtićima Labinštine te uz pomoć učenika i u manjim mjestima Labinštine.

Akcija se vodi pod evidencijskom oznakom IŽ-HA/OST-23-23, traje do 31. prosinca, a uplate se primaju i na žiro račun IBAN HR91 2402006 1500134042.

Zahvaljujemo svima koji će se akciji odazvati, te onima koji su omogućili da se ona održi.stalni

ha ost2d barkod snd2023
Share.

Comments are closed.