Jučer smo u Puli svečanom konferencijom obilježili 70. obljetnicu davalaštva krvi u organizaciji Crvenoga križa. Konferenciju je organiziralo GDCK Pula uz podršku DCK Istarske županije, a uz prigodni program koji je sadržavao film o davalaštvu krvi, uvodne riječi gostiju te glazbene točke, župan Boris Miletić uručio je zahvalnice Gradskim društvima Crvenog križa za organizaciju akcija darivanja krvi te su održana dva zanimljiva panela.
Na prvom panelu sudjelovali su dr. Lorena Lazarić Stefanović, dr. Irena Hrstić, dr. Arne Slivar, dr. Jasmina Simović Medica i dr. Lidija Kocić, a razgovaralo se o prikupljanju krvi u Istri nekad i sad, organizacijskim izazovima te posebno važnosti održanja krvotoka solidarnosti, u vezi kojega su se nadovezali i njihovi kolege koji u operacijskim dvoranama svakodnevno spašavaju živote upravo krvlju darivatelja što je nazočne posebno dotaknulo.
Drugi panel činili su darivatelji sa 100 i više puta darovanom krvi iz GDCK Buje, Buzet, Labin, Pazin, Pula i Rovinj, a pričali su o svojim motivima ulaska u svijet davalaštva te iskustvima i osjećaju darivanja krvi.
Našu labinsku ekipu na ovome događanju činilo je 16 darivatelja krvi od kojih su 14-oro naše “stotke”, a panelistica je bila Ruža Đurček.
Čestitke svima i još jedno – veliko hvala!
DCK
Fotografija preuzeta s FB Pulska svakodnevnica – fotografije i zanimljivosti
Share.

Comments are closed.