Jubilarnom 50.-om akcijom Solidarnost na djelu, a koju provode svi Crveni križevi u Hrvatskoj, ove smo godine na Labinštini prikupili sjajnih 27.717,40 kn. Od tog iznosa, najveći je dio prikupljen prodajom bonova, dok je 320,00 kn uplaćeno direktno na žiro račun akcije. Prikupljeno je i 34,27 kg hrane te oko 4,5 kg higijenskih potrepština.

Po odbitku troškova i postotka koji smo obvezni uplatiti u fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa, preostalih 25.071,66 namijenjeno je kupnji oko 120 paketa hrane i higijenskih potrepština ili bonova za tu svrhu u najvećem dijelu korisnicima pomoći zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb (samci i obitelji) iz čitave Labinštine, te našem fondu pomoći učenicima svih škola Labinštine.

Paketi pomoći dijelit će se u drugoj polovici prosinca i za njih će se utrošiti 18.145,44 kn, dok će školama na raspolaganju biti iznos od 6.926,22 kn prema dogovorenom ključu raspodjele. Za pakete će se dodatno utrošiti i 2.379,17 kn preostalih ih neutrošenih sredstava prikupljenih za školski fond.

Novac se iz ove akcije za školski fond izdvaja od 2015. godine, a cilj mu je pomoć učenicima škola u podmirenju akutnih potreba i sa svrhom pružanja jednakih mogućnosti. Do sad je akcijom “Solidarnost na djelu” u tu svrhu prikupljeno 50.488,41 kn. Škole novac koriste za različite potrebe (od podmirenja troškova izleta, terenske nastave, različitih oblika pomoći obitelji materijalno depriviranog učenika i sl.), a obvezne su ga iskoristiti do kraja tekuće nastavne godine. Neutrošena se sredstva vraćaju u naš Humanitarno-socijalni program.

Zahvaljujemo svima koji su svojom solidarnošću pridonijeli našoj humanitarnoj akciji, a posebice volonterima, vrtićima i školama koji rado u njoj sudjeluju – ponosni smo što smo dio tako humane zajednice, bravo!

Akcija se vodi pod evidencijskom oznakom IŽ-HA/OST-22-22 i traje do 31. prosinca.

 

logo

 

 

Share.

Comments are closed.