Na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina održanoj u maloj dvorani SC “Franko Mileta”, volonterima koji su proljetos sudjelovali u našim aktivnostima sukladno mjerama zaštite stanovništva od virusa Covid-19, uručena je Zahvala Grada Labina.

Plaketu i zahvalu predstavnicima naših timova Sanji Faraguna i Alenu Vozili uručili su gradonačelnik Valter Glavičić i predsjednica Gradskog vijeća Eni Modrušan.

Podsjećamo, u razdoblju od 17. ožujka do 15. svibnja, kroz timove psihosocijalne podrške te dostave i logistike 43 volontera pomagalo je da se naši sugrađani, pogotovo oni treće životne dobi i narušenog zdravlja, osjećaju sigurnije.

Tim PSP okupio je 16 volonterki, čiji je primarni zadatak bio javljanje na novootvorenu telefonsku liniju te primanje narudžbi za hranu, lijekove i ostale potrepštine, pružanje psihosocijalne podrške te informiranje. Linija je bila namijenjena osobama u dobi 60+, onima u samoizolaciji te kroničnim bolesnicima ili članovima njihovih obitelji kojima nema tko pomoći. Linija je puštena u rad 17. ožujka , dežuralo se 8 sati dnevno 7 dana u tjednu i rad je bio organiziran od kuće. Tijekom čitavog razdoblja, do zatvaranja linije 15. svibnja, primljeno je 212 poziva, od kojih 69% osoba treće životne dobi. Tim PSP uložio je 451 volonterski sat.

Tim LOG okupio je u prvom valu 23 volontera, čiji je primarni zadatak bio sudjelovanje u logističkim aktivnostima (postavljanje šatora i ležajeva), prijem humanitarne pomoći te dostava hrane, lijekova i ostalih potrepština osobama koje su se javile Timu PSP, kao i korisnicima Humanitarno-socijalnog programa GDCK Labin i srodnih humanitarnih udruga na našem području. Tim LOG razdvojen je u dva tima kako bi se smanjila mogućnost zaraze, te je do 15. svibnja distribuirao hranu, lijekove i ostale potrepštine za 217 korisnika. Korisnicima Humanitarno-socijalnog programa podijeljeno je više od 2,3 t hrane i higijenskih potrepština kroz 213 dostava, 7 dostava bilo je za osobe u samoizolaciji i 55 osobama starije životne dobi. Jedna od ljepših i od strane javnosti srdačno pozdravljenih aktivnosti bila je podjela slatkiša učenicima Centra Liče Faraguna i korisnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici, na kućnom pragu i uz pratnju gitare i harmonike. Isto je na društvenoj mreži prenijela i Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Ukupni doprinos ovog tima društvu je 445 volonterskih sati.

Tim PSP činili su: Monica Antonelli, Ksenija Belušić, Milena Blažina, Franka Diminić, Katja Fable, Katja Faraguna, Sanja Faraguna, Dijana Franković, Karla Golja Milevoj, Nataša Golja, Irene Mikuljan, Milda Mišon, Nina Muždeka, Davorka Prusić, Hana Šiljan Bembić i Nevenka Težak-Miljuš.

Tim LOG činili su: Dean Batelić, Kristian Bembić, Marko Blažina, Eler Dobrić, Denis Fable, Alen Golja, Anja Hrvatin, Roberta Juričić Bembić, Mauro Licul, Predrag Ljuna, Martina Miletić, Ivana Miljuš, Klaudio Miljuš, Srđan Pajić, Elvis Rajković, Franjo Stojak, Kristian Stojić, Ana Šverko, Davor Šverko, Alen Vozila, Daniel Zahtila, Lari Zahtila i Piero Zahtila.

U pojedinim aktivnostima Timu LOG priključili su se i Aldo Miletić, Mauro Peteani, te članice Kluba mladih GDCK Labin Andrea Latifović i Mirea Franković.

Više o svečanosti možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Fotografije: Grad Labin

Share.

Comments are closed.