U subotu, 7. ožujka, točno u 10,00 sati u čitavoj Hrvatskoj oglasio se znak za početak prve – gradske razine 24. Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Za djecu Labinštine natjecanje je održano u OŠ I.Batelića Raša, gdje je svoje znanje i vještine odmjerilo 6 ekipa podmlatka. Prilikom otvaranja natjecanja, sudionike je pozdravila ravnateljica škole domaćina prof. Greis Franković, zamjenica načelnice Općine Raša Tina Damijanić, ravnateljica GDCK Labin Morin Hukić te dopredsjednica GDCK Labin Đurđica Martinčić, koja je ujedno podsjetila na ključne elemente Pravila natjecanja.

Kroz 4 teoretska i 2 praktična radilišta, na kojima se ocjenjivalo znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pružanju prve pomoći, svi su se učesnici pokazali motiviranima i voljnima dati sve od sebe, na čemu im iskreno čestitamo!

Konačni poredak ekipa bio je sljedeći:

1. mjesto (83,26 bodova) – OŠ “I.L.Ribar” Labin, mentorica: Ana Dundara Pajić

2. mjesto (78,46 bodova) – OŠ I.Batelića Raša, mentorica: Martina Miletić

3. mjesto (77,53 bodova) – OŠ “I.L.Ribar” Labin, mentorica: Ana Dundara Pajić

4. mjesto (76,04 bodova) – OŠ V.Nazora Potpićan, mentorica: Maja Rajšić

5. mjesto (75,00 bodova) – OŠ “V.Širola-Pajo” Nedešćina, mentorica: Maja Načinović

6. mjesto (70,03 bodova) – OŠ M.Vlačića Labin, mentor: Dean Nestorović

Natjecanje je zbog bolesti propustila ekipa OŠ “I.G.Kovačić” Čepić, ali i njima i mentorici Dijani Franković zahvaljujemo na trudu uloženom u pripremu.

Prvoplasirana ekipa u sastavu Zara Golja, Viktoria Višković, Robin Gaspari, Nicoletta Milevoj, Inga Lazarić i Amelie Lalović, sudjelovat će na 12. Međužupanijskom natjecanju mladih HCK koje će se 4. travnja održati u Hreljinu.

U provedbi natjecanja posebno zahvaljujemo svim volonterima i članovima Kluba mladih, kojih je za ovu priliku bilo angažirano 29 u ulogama glumaca, šminkera, sudaca, članova komisije i povjerenstava!

Share.

Comments are closed.