img_20191028_143536_1-e28093-kopija

Jučer je u prostorijama GDCK Labin upriličen prijam za jubilarne darivatelje krvi. Dogradonačelnica Labina Federika Mohorović Čekada, zamjenica načelnica Općine Sv.Nedelja Irene Franković te Roko Terković, vijećnik Općine Kršan, zahvalili su darivateljima krvi uručivši im prigodne zahvalnice i poklone.

U razgovoru s darivateljima, ustanovljeno je da je najveći problem darivatelja zaposlenih kod privatnika koji nisu u mogućnosti omogućiti svojim djelatnicima slobodan dan za darivanje krvi te time poštivati Zakon o radu. Svi su se složili da sebe ne vide kao heroje, darivanje krvi im je prirodno, i radosni su što na taj način mogu nekome pomoći.

Ravnateljica GDCK Labin pohvalila je Općinu Kršan koja je prva lokalna zajednica koja je odlučila nagraditi darivatelje sa svog područja. Naime, Odlukom o socijalnoj skrbi, žene s 25 i više davanja te muškarci s 35 i više davanja oslobođeni su plaćanja komunalne naknade. Svoje pravo će ostvariti temeljem potvrde GDCK Labin, o čemu će biti obaviješteni.

Share.

Comments are closed.