solidarnost-2019

Poštovani građani!

pozivamo Vas da se uključite u humanitarnu akciju

„SOLIDARNOST NA DJELU 2019“

S nama ste u ovoj akciji već 47 godina, hvala što ste nas podržavali i molimo da to činite i dalje.

Akcija se održava u četvrtak, 10. listopada 2019. godine na području Labinštine, a provode je naši volonteri, članovi Kluba mladih i učenici putem odgoja za humanost, uz pomoć mnogih koji znaju snagu solidarnosti.

U akciji će se primati novčane donacije, za koje ćete dobiti ovjereni bon u protuvrijednosti doniranog novca. Na mjestima gdje su volonteri smješteni stacionarno (trgovački centri, naš ured i sl.), primaju se i donacije u nekvarljivoj hrani (konzerve, mlijeko, tjestenina, ulje i sl.) te svakodnevnim higijenskim potrepštinama.

Novac prikupljen akcijom, od kojeg 5% iznosa ide u fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa, utrošit će se na sljedeći način:

· oko 70% iznosa za kupnju božićnih paketa s hranom i higijenskim potrepštinama korisnicima pomoći zajamčene minimalne naknade Labinštine i materijalno depriviranim korisnicima našeg Humanitarno-socijalnog programa (oko 130 korisnika).

· oko 30% iznosa namijenjeno je fondu solidarnosti svih škola Labinštine, za potrebe njihovih učenika tijekom školske godine.

Evidencijska oznaka akcije je IŽ-HA/OST-19-31,

i traje do 31.12.2019. godine. Donirati se može i na žiro račun akcije: IBAN HR02 2402006 1500073952

Sabirna mjesta biti će sljedeća:

  • 09,00 do 13,00 sati – Gornji Labin, tržnica, Zelenice, Market Kature, Opskrbni centar, Konzum, benzinske postaje INA i Crodux, Rabac riva
  • 16,00 do 20,00 sati – Market Kature, Opskrbni centar, Konzum
  • sve škole i vrtići Labinštine
  • Općina Kršan, Pićan, Raša i Sv.Nedelja te Vinež  – prikupljaju učenici osnovnih škola

Hvala!

Share.

Comments are closed.