U Labinu je jučer održana redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Iako je jutarnji dio akcije bez očekivanog odaziva darivatelja, uz pomoć lokalnih medija u poslijepodnevnom dijelu akcije odaziv je ipak bio daleko bolji.

Pristupilo je 70 darivatelja, od kojih je krv darovalo 65. Prvi puta, krv su darovali: Suzana Dragojević Foško, Antonio Mohorović, Serđo Načinović, Maja Rajšić i Sanja Smoković, na čemu im zahvaljujemo i čestitamo!

Zahvalu i čestitke zasigurno zaslužuje i naš dugogodišnji darivatelj Marijan Kos, koji je ostvario svoje 100-to darivanje krvi.

Po nekoliko je činjenica ova akcija uistinu bila specifična: svi prvodarivatelji prešli su tridesetu, a neki su od njih i u pedesetima, što je dokaz za ovaj human čin – uvijek vrijeme. Nekolicina darivatelja krvi odlučilo je darovati krv nakon višegodišnje pauze, što nas je također obradovalo. Uz to, na akciji je krv darovalo 28% žena, iznadprosječno mnogo. Oko 70% prikupljenih doza čine krvne grupe koje smo posebno tražili, čime smatramo da su naši darivatelji ovom akcijom pokazali veliku solidarnost i humanost.

Čestitamo svima!

Sljedeća akcija darivanja krvi u Labinu održat će se 25. rujna.

Share.

Comments are closed.