U subotu, 09. ožujka, točno u 10,00 sati u čitavoj Hrvatskoj oglasio se znak za početak prve – gradske razine natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa.

U OŠ “Vitomir Širola-Pajo” – PŠ Sv.Martin, svoje je znanje i vještine odmjerilo 6 ekipa podmlatka. Prilikom otvaranja natjecanja, sudionike je pozdravila ravnateljica škole domaćina prof. Klara Švraka, ravnateljica GDCK Labin Morin Hukić te dopredsjednica GDCK Labin Đurđica Martinčić, koja je ujedno podsjetila na ključne elemente Pravila natjecanja.

Kroz 4 teoretska i 2 praktična radilišta, na kojima se ocjenjivalo znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pružanju prve pomoći, svi su se učesnici pokazali motiviranima i voljnima dati sve od sebe, na čemu im iskreno čestitamo!

Konačni poredak ekipa bio je sljedeći:

1. mjesto (96,6 bodova) – OŠ “I.L.Ribar” Labin, mentorica: Ana Dundara Pajić

2. mjesto (95,4 bodova) – OŠ “V.Š.Pajo” Nedešćina, mentorica: Maja Načinović

3. mjesto (93,53 bodova) – OŠ “I.L.Ribar” Labin, mentorica: Ana Dundara Pajić

4. mjesto (89,19 bodova) – OŠ M.Vlačića Labin, mentor: Dean Nestorović

5. mjesto (85,77 bodova) – OŠ V.Nazora Potpićan, mentorica: Barbara Škopac Belušić

6. mjesto (82,4 bodova) – OŠ “I.G.Kovačić” Čepić, mentorica: Barbara Škopac Belušić

Prvoplasirana ekipa u sastavu Monika Tenčić, Noemi Juričić, Nataša Mišon, Elena Juretić, Paola Paliska i Sunčica Goričanec, sudjelovat će na 11. Međužupanijskom natjecanju mladih HCK koje će se 6. travnja održati u Puli.

U provedbi natjecanja posebno zahvaljujemo svim volonterima, kojih je za ovu priliku bilo angažirano 20 u ulogama sudaca, članova komisije i povjerenstava!

Share.

Comments are closed.