Jutro nakon neprospavane noći i velike avanture! Nešto prije četiri sata ujutro na naš se kamp obrušilo veliko nevrijeme; grmljavina, munje i ogromna količina kiše naglo su nas probudili iz slatkog sna. Priznajemo da smo se malo i uplašili pred razornom snagom koju nam je priroda pokazala, no bilo je i onih koji su sve prespavali. Najviše su stradali šatori od broja 1 do broja 4.Zbog toga je dnevni raspored bio ponešto promijenjen; šatore je trebalo isprazniti i očistiti, sve stvari oprati i osušiti. Kako je prognoza i za nadolazeću noć bila slična, valjalo se pripremiti.

Dok su volonteri radili oko šatora, mi smo opet bili vrijedni i maštoviti u radionicama.

Danas nas je u kampu posjetila dogradonačelnica Labina Federika Mohorović Čekada, a TV Nova snimala je prilog o našem kampu za emisiju Labinske kronike. Nismo se uplašili mikrofona i kamere, spremno i spretno smo davali izjave i pokazivali sve što nam je ovaj kamp omogućio i dao.

Poslijepodne su neki od nas proveli na plaži, a neki pomagali volonterima oko priprema za još jednu kišnu noć. Prekrivali smo šatore i kuhinju, kopali kanale za vodu, organizirali stvari u šatoru da sve što lakše i brže sklonimo od kiše. Naš je Mateo, uz mnoge znakove i putokaze koje je postavio po kampu, volonterkama dodijelio titulu gradonačelnica, što su one ponosno isticale cijeloga dana.

Za zabavnu smo večer danas dobili zadatak da osmislimo pravomalo vjenčanje. Nakon početnih nesuglasica i sudara ideja, udružili smo snage i svoje male glavice prepune velikih ideja i krenuli u akciju. Osmislili smo sve, gotovo do najsitnijih detalja, pripremili svečanu odjeću, vjenčanicu i vjenčani buket, čak smo i tortu napravili. Organizirali smo i svirače; fešta je mogla početi! Nećemo vam prepričavati koliko smo se dobro zabavili, vjerujemo da ste nas pratili uživo. Mladenci su bili jako zadovoljni, to je najvažnije!

Kako je večer odmicala, stizali su sve veći oblaci i prve kapi kiše. Još jedna noćna avantura je na pomolu.

Laku noć, pišemo si!

 

Share.

Comments are closed.