Nešto dulje od godine dana prošlo je otkad su nas kontaktirali kolege iz Njemačkog Crvenog križa, mjesnog društva Hinte, Donja Saska. Kontakt je uspostavljen na inicijativu njihovog volontera i člana interventnog tima Safeta Behrića, inače iz Raše, a koji tamo živi i radi, sa željom da se naša dva Društva povežu i uspostave suradnju.

Prvi susret desio se od 03. do 07. travnja, i to u Njemačkoj. Peteročlana delegacija GDCK Labin srdačno je dočekana sa strane domaćina, a program susreta bio je izrazito bogat i šarolik. Prvog dana održan je susret u DRK Kreisverband Norden, gdje je naše predstavnike primio predsjednik Jörg Helmers, te voditeljica ureda Manuela Büscher, i koji su upoznati s inicijativom suradnje naših dvaju Društava.

U narednim danima druženje se nastavilo u Hinteu.  Predsjednik DRK Orstverein Hinte Herbert Heeren, voditelj mladih Erik Heeren, te volonteri Arne Wirth i Safet Behrić  s našom su delegacijom u prijateljskoj atmosferi izmijenili iskustva i ideje, kojih u jeku razgovora svakako nije izostajalo. Jedinom se preprekom pokazalo ograničeno vrijeme boravka, tako da su i obilasci znamenitosti kraja najčešće provedeni u razgovoru o Crvenom križu. Priređena je i pokazna vježba prve pomoći interventnog tima, što je našu delegaciju posebno obradovalo.

Rad s mladina prepoznat je kao najvažnija interesna točka suradnje koja se planira nastaviti i u budućnosti, a povratni susret planiran je za sljedeću godinu.

Zahvaljujemo našim domaćinima na toploj dobrodošlici i kvalitetno provedenom vremenu, te se radujemo našem prijateljstvu!

Share.

Comments are closed.