GDCK Labin u posjeti DRK Orstsverein Hinte

Nešto dulje od godine dana prošlo je otkad su nas kontaktirali kolege iz Njemačkog Crvenog križa, mjesnog društva Hinte, Donja Saska. Kontakt je uspostavljen na inicijativu njihovog volontera i člana interventnog tima Safeta Behrića, inače iz Raše, a koji tamo živi i radi, sa željom da se naša dva Društva povežu i uspostave suradnju.

Prvi susret desio se od 03. do 07. travnja, i to u Njemačkoj. Peteročlana delegacija GDCK Labin srdačno je dočekana sa strane domaćina, a program susreta bio je izrazito bogat i šarolik. Prvog dana održan je susret u DRK Kreisverband Norden, gdje je naše predstavnike primio predsjednik Jörg Helmers, te voditeljica ureda Manuela Büscher, i koji su upoznati s inicijativom suradnje naših dvaju Društava.

U narednim danima druženje se nastavilo u Hinteu.  Predsjednik DRK Orstverein Hinte Herbert Heeren, voditelj mladih Erik Heeren, te volonteri Arne Wirth i Safet Behrić  s našom su delegacijom u prijateljskoj atmosferi izmijenili iskustva i ideje, kojih u jeku razgovora svakako nije izostajalo. Jedinom se preprekom pokazalo ograničeno vrijeme boravka, tako da su i obilasci znamenitosti kraja najčešće provedeni u razgovoru o Crvenom križu. Priređena je i pokazna vježba prve pomoći interventnog tima, što je našu delegaciju posebno obradovalo.

Rad s mladina prepoznat je kao najvažnija interesna točka suradnje koja se planira nastaviti i u budućnosti, a povratni susret planiran je za sljedeću godinu.

Zahvaljujemo našim domaćinima na toploj dobrodošlici i kvalitetno provedenom vremenu, te se radujemo našem prijateljstvu!