Naše Gradsko društvo jedno je od tri gradska društva u Hrvatskoj koje je prošloga tjedna posjetila delegacija Španjolskog i Hrvatskog Crvenog križa. Predsjednik ŠCK Javier Senent Garcia, zamjenica direktora za međunarodnu suradnju ŠCK Elena Gonzalez Romero, predsjednik HCK Josip Jelić, izvršni predsjednik HCK Robert Markt te voditeljica Ureda izvršnog predsjednika Maja Antonić, uz domaćine iz DCK Istarske županije, imali su prilike u višesatnom druženju upoznati rad našeg Društva, s posebnim fokusom na specifičnosti i volontere.

A upravo su se volonteri pokazali najvećom snagom susreta: naši su gosti nemalo iznenađeni bili dočekom na čistom španjolskom jeziku, zahvaljujući našoj volonterki Fefi Gonzalez. Fefi je ovom prilikom bila i prevoditeljica, ali i ambasadorica naših programa, iz prve ruke dijeleći iskustvo volontiranja u Humanitarno-socijalnom programu, kojeg preferira. Drugi dio posjete prošetali smo Gornjim Labinom u razgledu znamenitosti.

Srdačno druženje dodatno je ojačalo našu motivaciju za stvaranjem novih, međunarodnih prijateljstava pod načelima Crvenog križa.

O posjetu možete pročitati i na sljedećoj poveznici HCK.

Share.

Comments are closed.