U Vukovaru je u petak, 02. ožujka, svečano obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. Tim povodom Državna je uprava za zaštitu i spašavanje već tradicionalno podijelila godišnje nagrade, zahvalnice i pohvalnice pripadnicima sustava civilne zaštite.

Za doprinos razvoju sustava civilne zaštite, ravnateljici GDCK Labin Morin Hukić zahvalnicu je uručio ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić, i to za dječju pjesmu “112” čiji je autor glazbe i teksta, a koju izvodi u radu s djecom po vrtićima i školama Labinštine, prilikom igraonica prve pomoći. Edukacija građana svih dobnih skupina jedna je od važnih odrednica preventivnih aktivnosti Crvenog križa kao operativne snage sustava civilne zaštite, i ponosni smo što je rad našeg Društva prepoznat i na nacionalnom nivou.

Ovogodišnja dodjela u Istru je donijela i dvije nagrade: za doprinos razvoju sustava Civilne zaštite nagrađen je Boris Rogić, djelatnik Službe civilne zaštite Vatrogasne zajednice Istarske županije, a za naročiti pothvat u 2017. godini nagrađeni su djelatnici MUP-a PP Pula Mišo Petrlić i Martin Orak.

Više o ovoj svečanosti, održanoj pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, možete pročitati na mrežnoj stranici DUZS-a.

Fotografije: DUZS

Share.

Comments are closed.