dscn3368

DAN 6 – Četvrtak, 06.07.2017.

7,30. Buđenje uz nježno cvrkutanje „Doooobro jutrooo šator (jedan, dva….), buuuđenjeeeee!“

Da, 7,30 a nema škole.

Nitko ne vjeruje da je četvrtak. Jedan od dokaza je i dolazak sedmaša. Oni su danas mentori kampistima u pripremi realističnih situacija. Uvijek se ugodno iznenadimo nad autoritetom koji nad djecom imaju djeca tek godinu-dvije starija.

U kreativnim radionicama uobičajeni rad. Djeca su uistinu aktivna, likovnjaci rade foto okvire i uživaju u farbanju starih prozorskih okvira u tu svrhu. Ekolozi su se bavili monitoringom lastavica, a šminkeri usavršavali svoje vještine i pripremali tijesto za radionicu prve pomoći. Upravo će oni, naime, našminkati svoje kolege u realističnim situacijama prve pomoći.

Za ručak smo jeli pizze. Dvostruki gušt: kampistima koji pizze baš obožavaju, i našim kuharicama volonterkama koje imaju slobodan dan.

Što se teme dana tiče, Jelena i Sunčana iz GDCK Pula dolaze raditi radionicu o komunikaciji i timskom radu. Prepisujemo Sunčanin sms pristigao tijekom dana: „Hvala svima na gostoprimstvu i još jednom velika pohvala djeci – bili su sjajni i dokazali su da još nisu ukalupljeni. Maštoviti su bili, surađivali međusobno i s nama bili pristojni i radišni. Molim te prenesi im naše pohvale.“ Evo, pohvale smo prenijeli i svima koji čitaju naš dnevnik!

Na školi poboljšanja plivačkih vještina danas prva natjecanja. Najbolji skok na glavu (a moraju skakati kroz okruglu plutaču), izvode Riko i Martina. Najotkačeniji skok: Riko.

I danas je kampistima aktualan picigin, dok za to vrijeme i maleni završavaju svoju školu plivanja te odlaze na sladoled, i dijele im se majice i diplome.

Večer je večeras živahna, a imamo i dvostruki program. Prvi dio je u znaku imitacija. Imamo i Jelenu Rozgu s plesačicama, i prikaz tipičnog dana u školi, potom show Hrvatska traži zvijezdu s originalnim žirijem, nakon njih vrlo poučan prikaz tipičnog dana u jednoj obitelji, gledali smo i „3, 2, 1, kuhaj!“, imitiralo se i voditelje, imali smo i imitaciju čak 2 benda, dok je program završen TV dnevnikom.

Uslijedio je dio za koji su kampisti pripremljeni još ranije – u kutiju su imali priliku postaviti anonimna pitanja našem predsjedniku dr. Morenu Milevoju. Pitanja se tiču odrastanja, puberteta i sazrijevanja. Kao i uvijek, dr. Milevoj strpljivo i lako shvatljivo kampistima objašnjava nepoznanice, dok oni uz hihot ali naćuljenih ušiju slušaju odgovore.

Svjetla noćas gasimo znatno kasnije. A i tišina nastupa znatno kasnije. Toliko doživljaja među „zidovima“ samo 8 šatora, i sve ispod gotovo punog mjeseca!

Share.

Comments are closed.