dscn2485

DAN 3 – Ponedjeljak, 03.07.2017.

Treći dan našeg kampa „Duga“ započinje s – dugom. Dok naši kampisti još sneni izlaze iz šatora, duga nestaje. Ostaje prvi pravi radni dan. Prvo predavanje iz prve pomoći. Volonteri Iva i Grga pokazuju bočni položaj i reanimaciju na lutki, postupke kojima se može spasiti život osobama bez svijesti ili prilikom zastoja srca. Nakon toga, slijede radionice. Likovnjaci slikaju apstraktne i realistične slike, ekolozi određuju visinu i starost drveća, a ekipa u realističnom prikazu ozljeda uče kako izraditi zatvorene i otvorene prijelome. Zbog velikog interesa, Barbara i ostalima pokazuje kako se izrađuju tijesto za rane te posjekotine.

Ručak je i danas bio uobičajeno fantastičan! Blitva s krumpirom i juneće bišteke u šugu. Nakon ručka odmor je kratak, jer kampisti osmišljavaju i pripremaju program za zabavnu večer. A riječ je o „popravnom“ programu prethodne večeri, kad su dobili zadatak da uistinu pokažu svoje talente.

Svira se, pjeva se, trenira, osmišljavaju pjesme.

Istodobno, naoblačava se, opet pada neka kiša, a u kamp nam dolaze Katarina i Zara. Katarina je veterinarka, a Zara je terapijski pas. Svi zajedno okupljeni u velikom šatoru, kampisti sa zanimanjem uče o osobinama pasa, komunikaciji s psima, ali i njihovoj velikoj terapijskoj moći. Zara recimo pomaže djeci koja imaju poteškoća s čitanjem.

Dok je druženje sa Katarinom i Zarom dovršeno, opet se na nebu pojavljuje sunce. Lile i Doris s kampistima odlaze na molić, dok u kampu ostaju Barbara i Grga održati tečaj osnovnih postupaka oživljavanja ekipi iz Ljetnog kampa mladih Alfa Albone.

Škole plivanja, užina, tuširanje, to već znate.

Uslijedila je uistinu posebna večer. Nakon večere, pjeva se „Sretan rođendan“ Barbari i jedu se kolači. A onda – zabava! Kampisti vidno uzbuđeni pokazuju svoje talente. Dok volonteri začuđeno gledaju show, odnosno dive se brojnim talentima koji se pred njima nižu, kampisti znatiželjno prate jedni druge, bodre se, aplaudiraju si i uživaju u programu koji je, moramo priznati, ulio nadu u mladost koja je pred nama večeras pokazala sve dugine boje.

Share.

Comments are closed.