Proteklog vikenda na području Grada Pule te Općine Kanfanar, održan je operativni dio Međunarodne terenske vježba civilne zaštite “Istra 2017”. Tema vježbe bilo je sudjelovanje MUSAR Modula u pružanju žurne pomoći u potresom pogođenom području putem EU mehanizama za civilnu zaštitu, te koordinacija s lokalnim i regionalnim operativnim snagama sustava civilne zaštite.

Na tri lokacije i kroz dva dana, uz MUSAR Module Republike Slovenije, grada Ljubljane te Republike Hrvatske, u vježbi su sudjelovali i Vatrogasna zajednica Istarske županije, Policijska uprava Istarska, Zavod za hitnu medicinu Istarske županije, Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Pula te Društvo Crvenog križa Istarske županije pojačano za kolege iz Crvenog krsta/križa Brčko distrikta.

Putem DCK Istarske županije, u vježbu su bili uključene i dvije članice Županijskog interventnog tima iz našeg Gradskog društva, jedna volonterka za realistični prikaz ozljeda, te još petoro volontera u ulozi markiranata.

Vježba je provedena u zahtjevnim uvjetima i realnom vremenu, za što su vrlo važnu ulogu odigrali naši markiranti, na čemu im posebno zahvaljujemo.

I ŽIT i naši volonteri/markiranti pohvaljeni su sa strane promatrača vježbe, kao i organizatora, Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Share.

Comments are closed.