Jedno od omiljenih nam mjesta druženja volontera s korisnicima Dnevni je centar Marcilnica, gdje smo u posjetu pozvali i naše prijatelje iz labinskog Centra za Inkluziju. Povod: Međunarodni dan starijih osoba (na drugom mjestu) i druženje (na prvom mjestu). Iako smo zaboravili svoju gitaru, pjesme i plesa nije izostalo: od istrijanskih do španjolskih. U jednom trenutku kladili smo se koliko unuka ima jedanaest korisnika Dnevnog centra. Brojka nas je sve zatekla: 26! Oko praunuka je bilo malo polemika, jer neki od korisnika više i ne mogu pratiti te brojke, pa smo od te oklade odustali.

A brojke gotovo i ne možemo pratiti u volonterskim satima naše i volonterskim stažom i godinama najraskošnije volonterke tete Katine, koja je i ovom prilikom bila s nama. Sa svojih 88 godina, teta Katina pravi je primjer aktivne treće dobi, i svima nama uzor po vrlinama i duhu.

Druženje je uistinu bilo ugodno, domaćini topli i zahvalni, i prava je šteta da se minorizira vrijednost ove ustanove na način da o korisnicima skrbi tek jedan djelatnik. Nadamo se da će se što skorije korisnicima Dnevnog centra vratiti zaslužena podrška, kao dokaz da godine ne smiju nikom biti teret, već čast.

dscn9527dscn9525

Share.

Comments are closed.