Danas je u OŠ “I.L.Ribar”-PŠ Vinež održan Projektni dan Crvenog križa, u kojem su učenici te škole, ojačani za svoje kolege iz PŠ Vozilići, imali prilike kroz cjelojutarnje druženje upoznati se s djelićem aktivnosti naše organizacije.

Nakon upoznavanja te uvodnog predavanja o humanosti i solidarnosti, u kojem su se djeca prisjetila siječanjskog požara na Vinežu, učenici su po razredima prisupili radionicama koje inače provodimo za tu dob: prvaši su slušali priču o Medi Jurici “Na putu do škole”, čiji je cilj podizanje sigurnosti djece u prometu. Učenici drugog razreda uz Mišicu Milicu učili su se oprezu u kontaktu s nepoznatim osobama. Trećaši su se podsjetili netom minulog ljeta uz “Opasnosti i kodove sigurnosti na vodi”, dok su četvrtaši učili osnovne postupke prve pomoći iz “Minute za život”, za situacije besvjesnog stanja, gušenja te velikog krvarenja uz realistični prikaz ozljeda.

Naposljetku, svi su učenici jedni drugima i prikazali što su naučili, te zajedno premijerno otpjevali edukativnu pjesmicu “112” (podučili su iz prvašići, koji su je netom naučili na svojoj radionici).

Projektni dan prošao nam je u trenu, i veliko hvala svoj djeci i njihovim učiteljicama na gostoprimstvu i širom otvorenim srcima!

Share.

Comments are closed.