Nerijetko teške situacije izrode dobrim. Tako je i katastrofalan požar na Vinežu potaknuo čitav niz aktivnosti objedinjenih u humanitarnoj akciji “Svi za Vinež”. Osim što smo se opet uvjerili u nezaustavljivu plemenitost brojnih naših sugrađana, udruga, poduzetnika i sl., upoznali smo mnoge pojedince koji dobre želje vole pokazati kroz djelovanje. Jedni od takvih su i naši iseljenici okupljeni u udrugama Croatian America Sharitable Foundation, United Miners Soccer Club, IStra Sport Club, IStrian Realty Corporation, Istrian American Charities Association, Histria Association for Women, koji su potaknuli svoje prijatelje i rodbinu na donacije i uplatili na račun akcije 101.311,73 kn, što je gotovo 30% prikupljenih sredstava.

U ugodnom druženju u Velom kafeu, ravnateljica GDCK Labin i dopredsjednica Đurđica Martinčić upoznale su i osobno se zahvalile Mireli Verbanac (voditeljica zabave u Istra Sport Club-u), Renatu Rajkoviću (predsjedniku United Miners Soccer Club-a),  Brunu Viškoviću (dopredsjednik u Istra Sport Club-u), te Gracijeli Duras i Mauru Verbancu (povjerenici u Istra Sport Club-u). Osobno se zahvalila i Zumreta Vidović, predstavnica stanara opožarene zgrade.

Još jednom, zahvaljujemo svim ljudima koji su pomogli u ovoj akciji, a stanarima, koji povratak svojim domovima odbrojavaju  u danima, želimo da i oni iz ovog ružnog iskustva uspiju sa sobom u budućnost ponijeti dobrotu koja uvijek postoji i nađe put.

Share.

Comments are closed.