Projekt “Medicinsko pomagalo – pomoć obitelji” projekt je nabave i posudbe medicinskih pomagala starijim i nemoćnim osobama koje se nalaze na kućnoj njezi, u vaninstitucionalnoj skrbi – skrbi članova svojih obitelji. Pomagala se posuđuju bez naknade, ali se javnost istodobno senzibilizira za doniranje novca u svrhu održanja programa.

Program je započet 2006. godine, sa tek 6 pomagala. Zahvaljujući financijskim i materijalnim donacijama građana, udruga, profitnog sektora te JLP(R)S, danas posjedujemo više od 100 pomagala, od kojih 40 bolničkih kreveta.

Inače, prošle smo godine zaprimili 99 upita za posudbom jednog ili više pomagala, od kojih smo uspjeli zadovoljiti 74 (72 korisnika) putem 94 reversa. Prosječna starost korisnika je 81,2 godina, 61,1% korisnika su žene.

Od svih pomagala, upravo za bolničkim krevetima postoji najveća potražnja. Srećom, projekt “Bolnički krevet – pomoć obitelji” podržan je na natječaju za donacije Zaklade Adris sa 15.000,00 kn, dok je jedan bolnički krevet donirala Građanska lista Ulika. Isti projekt ove je godine podržao i Rockwool Adriatic d.o.o. Potpićan s 2.000,00 kn donacije a primane su i donacije građana, tako da je čitava projektna priča okončana s četiri nova električna bolnička kreveta vrijednosti 26.601,25 kn.

U realizaciji programa tijekom 2015. godine sudjelovalo je 10 volontera, pretežno u dopremi i montaži bolničkih kreveta, te je uloženo 124 volonterskih sati.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli ili će tek pomoći njegovom održanju!

Share.

Comments are closed.