dscn3829

Prvi Projektni dan Crvenog križa obilježili smo u Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ PŠ Vinež, gdje smo održali radionice sa učenicima od 1. do 4. razreda. Uvodno predavanje započela je učiteljica Đurđica Martinčić, inače i naša dugogodišnja volonterka, o ulozi Crvenog križa u sada aktualnoj temi zbrinjavanja izbjeglica u Hrvatskoj. Tom prilikom su svoja iskustva iz kampa u Opatovcu ispričale volonterka Sandra Stipanov i ravnateljica Morin Hukić. Uz kratak film o Henryu Dunantu i bitci kod Solferina upoznali smo ih sa nastankom Crvenog križa.

Slijedile su razne radionice. Učenici prvog razreda upoznali su se sa dogodovštinama mede Jurice na putu do škole i naučili pravilno ponašanje u prometu i ispravno pozivanje broja 112 . Volonterka Ana Dundara Pajić drugom je razredu ispričala priču o mišici Milici,  te ih naučila kako se ponašati prema nepoznatim ljudima. O opasnostima na vodi  treći razred je upoznat kroz radionicu „Opasnosti i kodovi sigurnosti na vodi“, a četvrti razred imao je priliku naučiti kako pružiti prvu pomoć u slučaju besvjesnog stanja, gušenja, opeklina i krvarenja iz nosa.

Na obostrano zadovoljstvo, možemo potvrditi da je današnje druženje proteklo poučno, zanimljivo i u veselom raspoloženju te zahvaljujemo svim učenicima i njihovim učiteljicama na iskazanom interesu i suradnji.

dscn3884

 

Share.

Comments are closed.