kopija-od-kamp-duga-2015-010

Jutarnje buđenje, doručak, priprema za pješačenje do plažice imenom Presičine. Trebalo bi je prije očistiti, obaviti eko-akciju. More je predivno, čisto, maska za ronjenje nije potrebna, a s njom se podmorje vidi kao na dlanu. Čistoća mora je visoke kvalitete. Idealni uvjeti za našu podvodnu fotografiju.
Oko 12.30 kampisti se vraćaju s plaže i pješačenja, umorni i žedni. Uz napitke dajemo im kuhanu šunku, sirni namaz, paštetu, margarin, marmeladu, po želji. Ručak ( sataraš, pohano meso i zelena salata ) je u 14.00 sati. Ovo je hladno predjelo.
Svi su nestrpljivi zbog vožnje kajacima. I odrasli i djeca. Čekati vrijeme za odlazak na plažu malo je teže danas. Teško nam je također zbog toga jer nam je to zadnji dan u kampu, ne računajući sljedeće, završno jutro. Puno je kampista koji bi se vratili u Kamp prijateljstva ”Duga” sljedeće godine. Svi volonteri sretni su što će učesnici kampa ponijeti sa sobom lijepe uspomene. Nadamo se da onih drugih nije bilo.
Pripremamo se za završnu večer.
Iz kampa odlaze Ljiljana,Tamara i Marijana. Hvala im što su bile s nama. Dolaze nam Dean Nestorović i Sandra Stipanov koji su bili s nama koliko su im to školske obveze dozvoljavale. Prvo noćenje u kampu za njih. Svaki šator mora imati starijeg voditelja.
U 23.00 sata je predviđeno gašenje svjetla, ali obzirom da nam je to završna, zajednička večer gasimo ih u 24.00 sata. Večeras nam ne bi bilo dovoljno ni do dva ujutro. Toliko toga imamo za ispričati. A sutra – povratak u stvarnost!

Share.

Comments are closed.