kopija-od-5-dan-duga-2015-016

Dugi rukavi, donji dio trenerke. Malo je zahladilo.

Prijepodne prvu pomoć rade s nama mladi iz kampa u organizaciji Udruge Alfa Albona. Elza prevodi na engleski jezik ključne pojmove.

Sve je u znaku prve pomoći danas. Stigla nam je pobjednička ekipa Gradskog natjecanja mladih Crvenog križa: učenici završenog sedmog razreda OŠ Matije Vlačića. Oni pomažu danas u radionici prve pomoći. Drago nam je da su s nama. Oni su primjer učesnicima kampa, učenicima završenog petog i šestog razreda kako se radom, učenjem i vježbom dolazi do rezultata. Nadamo se da će se učesnici kampa, budući učenici sedmog razreda, sljedeće godine uključiti u pripremu za Gradsko natjecanje mladih Crvenog križa.

Navečer nam u goste stiže dr. Moreno Milevoj pa tijekom dana kampisti razmišljaju o pitanjima koja bi mu postavili. Pitanja ubacuju u kutiju. Primjećuje se veća živost u kampu, imamo više upita jer se povećao broj kampista. Naravno, ne možemo svemu udovoljiti. Vrijeme se stabiliziralo, toplije je, ali bura ne odustaje. Ne, nije to jadikovanje. Samo da nema kiše, reći će svi. Što se sve može izraditi od kamena, drvca, školjaka i raznog drugog materijala koji nalazimo u našoj blizini, znaju naše voditeljice kreativne radionice. Na frižideru imamo dva prekrasna ukrasa: na podlozi od kamena s plaže nalaze se ribice izrađene od malih kamenčića. Podloga je obojana u plavo akrilnim bojama, a ribice su raznih boja.

Učesnici kampa koji nisu u kreativnoj radionici, imaju druga zaduženja. Ima kampista koji bez prestanka nude pomoć, žele pomoći, pomažu i hvala im na tome. Hvala im što postoje. Svaki dan dežuran je jedan šator. Svi vi koji nas pratite već godinama to znate vrlo dobro.

Ocjenjivanje šatora provodi se jednom dnevno, najavljeno, nenajavljeno. U prvom slučaju ulazi se u pospremljen šator, u drugom, ta je mogućnost manje prisutna. No, istaknula bih ovdje dva šatora: šator br.4 i šator br.8 koji neovisno o ocjenjivanju nastoje prostor u kojem borave održati urednim.

Današnji ručak su dva jela s roštilja i salata od rajčice i krastavaca. Pogađate li koja? To jelo ne ostane na tanjuru, a ni ono današnje, da učinimo odmah poveznicu ( pizza ). Čevapčiće i ražnjiće pripremaju nam Robert Cavenago i Ive Belavić koji nam pored Franje Kogeja svaki dan donosi ručak iz Labina. Ručak se kuha u  OŠ ”Ivo Lola Ribar”, PŠ Kature. Lijep pozdrav svima vama!

Na moru smo svako poslijepodne,ali danas nas je bura otjerala. Otišli smo ranije od predviđenog. Izaći iz vode na ovaj vjetar nije ugodno, a biti u mokrom kupaćem kostimu samo minutu, može rezultirati prehladom.  Zdravlje je najvažnije, a kupanja će još biti.

Približavamo se večeri i susretu s našim današnjim gostom: predsjednikom Gradskog društva CK Labin, dr. Morenom Milevojem, konstanta našeg kampa. Pitanja koja su učesnici kampa napisali na papir nerijetko izazivaju smijeh. Sigurno je to bio cilj njihova postavljanja. Osim takvih pitanja ima i onih drugih, dobro postavljenih. Naše druženje s dr. Milevojem završava oko 22.30. Vrijeme je za odlazak do sanitarnih čvorova i u naše šatore na počinak.

kopija-od-5-dan-duga-2015-085

Share.

Comments are closed.