dsc01985dscn2364

Dobro došli! Ovim riječima dočekali smo sve učesnike kampa ”Duga” 2015. godine. Dobro došli i vama koji nas pratite na web stranicama i facebook-u Gradskog društva Crvenog križa Labin!

U 11.00 sati, prema predviđenom rasporedu, a o čemu su roditelji bili upoznati na sastanku održanom nekoliko dana prije odlaska u kamp, došli su naši kampisti s kojima ćemo se družiti do nedjelje.

Drago nam je vidjeti kampiste koji su u kampu bili prošle godine što nam govori da im se boravak u kampu svidio. Da se prisjetimo, radi se o učenicima završenog 5.-og i 6.-og razreda. Moramo također spomenuti da je ovo dvadeset i prvi Kamp prijateljstva ” Duga ” jer je sve počelo davne 1995. (prije dvadeset godina)!

Ove godine prije nas u kamp su stigli članovi interventnog tima Crvenog križa Istarske županije i članovi Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH koji su nam u sklopu zajedničke vježbe pripreme i odgovora na krizne situacije, pripremili kamp, podignuli šatore i pomogli nam u dočeku naših kampista. Otišli su u poslijepodnevnim satima i ostali smo sami, spremni za uplovljavanje u aktivnosti našeg kampa.

Prvi dan je uvijek dan za međusobno upoznavanje, smještanje po šatorima učesnika kampa i volontera i općenito upoznavanje s pravilima kampa.

Navečer nam upoznavanje na zanimljiv način vode naše volonterke Đurđica Martinčić i Sandra Stipanov. Svima je zabavno. Svi vole ovakav način upoznavanja. Lijepo nam je. Ponovo. Najviše se veselimo ovom lijepom, sunčanom vremenu, idealnom za boravak u kampu. Prošle godine imali smo kišno iskustvo koje je boravak u kampu učinilo drukčijim.

Pada noć. Vrijeme je za spavanje. U ovom trenutku dok autor dnevnika kampa piše ove redove, znamo vrlo dobro da je šator br.1 imao većih problema s nesanicom što je utjecalo na ocjenu šatora, a ocjenjivanje je provedeno drugi dan kampa.

Share.

Comments are closed.