imagesPozivamo sve naše sugrađane u dobi između 18 i 40 godina na akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica Zaklade Ana Rukavina.

Akcija će se održati u četvrtak, 09.04.2015. od 11 do 13 sati u Restoranu SŠ Mate Blažina Labin.
Akcija se provodi na inicijativu Martine Tireli čija se sestra, Karla Tireli, liječi od leukemije te joj je za nastavak liječenja potrebna transplantacija koštane srži.
U organizaciju akcije uz nas su se uključili i prijatelji obitelji Tireli te udruge Labin Zdravi grad, Liga protiv raka Labin uz koordinaciju Olgice Škopac.

Podsjećamo, Olgica Škopac  organizirala je istu akciju 2007. godine, kada se u Registar upisalo 278 naših sugrađana.

U Registar se mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti, koji će ovim humanim činom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Istog dana, od 10,00 do 13,00 sati, naši volonteri i prijatelji obitelji Tireli prodavat će promotivne materijale Zaklade Ana Rukavina na punktovima u Starom gradu, tržnici, centru Zelenice te trgovačkim centrima Konzum i Plodine.

Dobrodošli!

Share.

Comments are closed.