kopija-od-dscn1032

Na inicijativu Martine Tireli čija se se sestra Karla liječi od leukemije te joj je za nastavak liječenja potrebna transplatacija koštane srži jučer je  Zaklada Ana Rukavina u Labinu održala  akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Organizaciji smo se pridružili i mi u Crvenom križu Labin  uz Labin zdravi grad i Ligu protiv raka Labin, a u koordinaciji gđe.  Olgice  Škopac.

Akcija je održana u restoranu Srednje škole Mate Blažina od 11,00 -13,00 sati, a naknadno je odlučeno da se pruži prilika i onima koji nisu mogli pristupiti u tom terminu te se akcija nastavila od 15,00-15,30 sati. Upisati su se mogle sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti te time doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.

Mladi labinjani su i ovog puta pokazali veliko srce i humanost te je na jučerašnjoj akciji u Registar upisano 214 novih potencijalnih darivatelja s nadom da će jednog dana pomoći nekom i vratiti nadu u život.

Mnogo je bilo onih koji su se željeli upisati u Registar, ali su prešli dobnu granicu od 40 godina starosti te na žalost nisu u tome uspjeli. Oni i svi ostali koji su željeli pomoći Zakladi učinili su to kupnjom promotivnih materijala ili jednostavno donacijom novčanih sredstava na jednom od 5 punktova u gradu na kojima su naše volonterke sa prijateljima obitelji Tireli  prikupile ukupno 4.680,35 kuna.

Svi oni koji su se željeli upisati u Registar, a nisu jučer u tome uspjeli mogu to učiniti u OB Pula na Djelatnosti za transfuziologiju, a također i na svakoj našoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi.

kopija-od-dscn1013kopija-od-dscn1062

 

Share.

Comments are closed.