dscn0877

U subotu, 14.03. u OŠ Matije Vlačića Labin održano je gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa, na kojem je znanja i vještine odmjerilo 7 ekipa podmlatka iz svih osnovnih škola Labinštine.

Naime, u sedmim su razredima, sukladno Kurikulumu zdravstvenog odgoja, održana predavanje iz prve pomoći, prilikom kojih su predavači – mentori ekipa motivirali učenike za  pripremu za natjecanje. Mentori su bili prof. Iva Rukavina (OŠ M.Vlačića – 2 ekipe ), Barbara Škopac Belušić (OŠ “I.L.Ribar” Labin), prof. Maja Paradi (OŠ “V.Širola-Pajo” Nedešćina), Nadia Mauro Škopac (OŠ V.Nazora Potpićan), prof. Alenka Smoković (OŠ I.Batelića Raša) te prof. Dean Nestorović (OŠ “I.G.Kovačić” Čepić ).

Ekipe su na natjecanju teoretsko znanje odmjerile u 4 područja: Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatski Crveni križ, Međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava te pružanje prve pomoći, dok se na 2 radilišta provjeravala vještina pružanja prve pomoći.

Pobjednička ekipa OŠ Matije Vlačića, u sastavu Anika Budanko, Vanna Dragičević, Matea Peršić, Noa Bertović i Paolo Višković, predstavljat će GDCK Labin na Međužupanijskom natjecanju koje će se 18.04. održati u Žminju.

Poredak ekipa na natjecanju bio je sljedeći:

1. OŠ Matije Vlačića Labin – 90,6 bodova

2. OŠ “Ivo Lola Ribar” Labin – 88,1 bodova

3. OŠ “Vitomir Širola-Pajo” Nedešćina – 86,2  bodova

4. OŠ Vladimira Nazora Potpićan – 82,0 bodova

5. OŠ Matije Vlačića Labin – 79,1 bodova

6. OŠ Ivana Batelića Raša – 73,1 bodova

7. OŠ “Ivan Goran Kovačić” Čepić – 71,3 bodova

Čestitamo svim ekipama i zahvaljujemo svim volonterima uključenima u pripremu i realizaciju natjecanja, kao i školi domaćinu.

dscn08271dscn08761

 

Share.

Comments are closed.