Povodom Svjetskog dana prve pomoći koji se obilježava 13. rujna na temu „Budi heroj. Spašavaj živote“  te kampanje istarskih Crvenih križeva „Minuta za život“ GDCK Labin je danas na Pjacalu održao prezentaciju prve pomoći za građane Labina.

Svi okupljeni na manifestaciji „Pozdrav ljetu“ u organizaciji Radio Labina imali su priliku provjeriti i obnoviti znanje prve pomoći na našim volonterima zbrinjavajući njihove „realne“ ozljede.

Cilj je potaknuti svijest građana na važnost znanja prve pomoći kao prvog koraka u spašavanju života, smanjenju invaliditeta i povećanju šanse za preživljavanje.

Činjenica je da je u kriznim situacijama 90% života spasilo lokalno stanovništvo koje je bilo spremno brzo i efikasno reagirati, te  pozivamo sve zainteresirane građane, udruge i kolektive da nam se obrate ukoliko žele obnoviti i poboljšati znanje prve pomoći.

Kako se nesreće događaju u svakodnevnom životu ali i u raznim kriznim situacijama, svatko može postati  heroj ako spasi nečiji život ili pomogne ozdravljenju.

Share.

Comments are closed.