U Poreču je 11. i 12. listopada održan trening za trenere na temu “Prevencija trgovanja ljudima”. Predavačice su bile Nives Vudrić i Ivana Zadružil, djelatnice Hrvatskog Crvenog križa, članice mobilnog tima za pomoć i podršku žrtvama trgovanja ljudima.

Sudionici – volonteri i djelatnici istarskih Gradskih društava – imali su priliku upoznati se s ovom problematikom te učiti o fazama trgovanja ljudima, oblicima iskorištavanja žrtava, društvenim čimbenicima koji pogoduju trgovanju ljudima, znakovima opasnosti te mjerama opreza. Istom su razrađene i radionice koje će pojedina Društva provoditi po obrazovnim ustanovama na svom području.

Povodom Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima, 18.listopada u zagrebačkom centru Cvjetni otvorit će se izložba fotografija odabranih putem natječaja održanog tijekom ljeta,  a putem kojeg je odabrano 25 radova među kojima i rad naše sugrađanke Aleksandre Đorđić.

Fotografski je natječaj održan u sklopu kampanje “Red Bell – Crveno zvono”, o kojoj više možete pročitati na ovom linku.

Share.

Comments are closed.