Donosimo prve rezultate 41.sabirne akcija “Solidarnost na djelu 2013”, koju smo na čitavoj Labinštini proveli 10.listopada.

Na sam dan akcije, u prodaji bonova i prikupljanju namirnica na sabirnim punktovima u Labinu i Rapcu sudjelovalo je 14 naših volontera, kojima je pomoglo 34 učenika SŠ Mate Blažine Labin. Usprkos lošem vremenu i time ograničenim uvjetima prikupljanja, prodajom bonova građanstvu prikupljeno je 8.100,80 kn. Do današnjeg dana, tome ćemo pribrojati i donacije poduzeća  Systec Automatizacija d.o.o. Labin u iznosu 1.000,00 kn, Ljekarne Milevoj-Posavec – Braje -Franković u iznosu 500,00 kn te Ordinacije dentalne medicine dr.stom. Sandra Derossi-Diminić u iznosu 500,00 kn, pa je prikupljeni iznos za sada 10.100,80 kn.

Na dan akcije za našu socijalnu samoposlugu od građana je prikupljeno i 79,5 kg hrane, dok nam je labinska udruga Sv.Vinko Paulski donirala još 11 kg namirnica.

U velikim količinama naši su sugrađani donirali rabljenu odjeću i obuću, a novu dječju odjeću  doniralo je poduzeće Transporti Runko d.o.o. Pićan.

Budući su bonovi distribuirani školama i DV “Pjerina Verbanac”, te za prodaju u susjednim općinama, konačni i precizniji rezultat objavit ćemo početkom idućeg mjeseca.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji akcije, te sugrađanima i poslovnim subjektima koji su nas podržali!

Share.

Comments are closed.