Izostavljamo opis buđenja, ustajanja i odlaska na jutarnju higijenu jer to svakodnevno činimo. Današnja tema bila je Trgovanje ljudima. U diskusiju su se uključili volonteri sa svojim iskustvima. Kampisti su naučili da uvijek treba biti na oprezu kad upoznavanja novih ljudi te da ne treba koristiti stopiranje kao prijevoz, ne u današnje vrijeme.

Danas su se jako zabavili u radionici prve pomoći jer glumu svi vole. Po šatorima su prezentirali situacije s mogućim ozljedama i odglumili kako je do njih došlo. Bili su vrlo uvjerljivi. Iva više nije s nama, u cilju stjecanja novih iskustava otišla je u kamp za morske životinje u Grčku. Radionicu prve pomoći vodili su Dean i Tamara. Posebno nam je bilo drago što su se u današnju radionicu uključile Massima Milevoj i Antonija Kocijel, članice ekipe podmlatka Gradskog društva Crvenog križa Labin koje su sudjelovale na natjecanju u pružanju prve pomoći i osvojile 1. mjesto na gradskoj razini. Svojim skečom motivirale su kampiste na osmišljavanje njihovog.

Slijedi rad u radionicama. Kampom se širi glazba, pjesma i ples. Likovnjaci marljivo ukrašavaju svoje zdjele, glazbena radionica od srca pjeva, a plesna vrlo realistično prikazuje „zov prirode“.

Za ručak smo imali maneštricu, no nismo je pojeli kao ranijih godina. Ne znam jesam li spomenula, užinu nam u 17 sati na plažu donosi dežurni šator. Koliko su kampisti sretni biti dio dežurnog šatora ne morate me ni pitati?! Današnjem gostu veselile su se sigurno sve djevojčice u kampu. U posjet nam je došla labinska frizerka, rodom iz Kršana – Lara Sošić sa svoje dvije radnice Ivanom i Amelom. Kao i uvijek kad se radi, kampisti su stavili stolice u krug i sjeli. Spretne, umjetničke ruke triju frizerki kreirale su frizure kakve možete vidjeti samo na revijama. „Umjetničke“ jer te su kreacije bile prava umjetnost. Vidjeli smo šešire, piramide, mašne i razne druge oblike i sve to samo od kose. Naši su kampisti tada dobili volju da se i sami okušaju u pravljenju frizura te su jedan drugome napravili frizure po vlastitom izboru. Najboljom ženskom frizurom proglašena je frizura koju je osmislila Nina Lukšić, a najboljom muškom, kreacija Šumberac Antea. Nina je nagrađena jednom ekstenzijom, a Anteo šišanjem u frizerskom salonu Lare Sošić. U Larin izbor ne trebate sumnjati. Već sam vam govorila o tome, u kampu se pjeva, pjevaju članovi glazbeno – scenske radionice, a priključe im se i ostali. 22.00 su sata, nekome od susjeda preglasni smo, a mi se tako lijepo zabavljamo, pjevamo, glumimo i ne vjerujem da u svemu tome ima ikakvih negativnih emocija. To je moja percepcija, vjerujem i ne samo moja. Inače, redovito smo poštivali gašenje svjetla u 23.00 sata.

Share.

Comments are closed.