Kako je festival “ZaCrvenimo se” GDCK Pula pomaknut za dan ranije, treći dan u obilježavanju Tjedna Crvenog križa ipak smo se zaputili u Pulu, u posjetu tamošnjem Crvenom križu, Prihvatilištu za beskućnike te Domu za osobe sa cerebralnom paralizom.

Cilj je bio omogućiti našim vrijednim članicama ekipa prve pomoći (sedmašicama Ivoni Stepić, Antoniji Kocijel, Massimi Milevoj i Erin Kos, te srednjoškolkama Erni Arifi, Franki Peršić, Nikolini Mohorović i Nini Brljafa) pružiti jedno novo iskustvo i motivirati ih za daljnji humanitarni rad.

Najprije nas je ugostila Jasna Vekić, voditeljica mladeži pulskog Crvenog križa, koja je s djevojkama porazgovarala o radu i aktivnostima Kluba mladeži GDCK Pula.

Naše sljedeće odredište bilo je Prihvatilište za beskućnike koje vodi pulski Crveni križ, a kroz koje nas je provela Helena Babić, voditeljica Prihvatilišta. Helena nam je pokazala društvene prostorije, sobe i vrt, a s korisnicima (kojih je trenutno 10) smo na koncu podijelili i pjesmu.

Malo prekasno da vidimo i djecu vrtićke skupine, stigli smo u Dom za osobe sa cerebralnom paralizom. Kroz Dom nas je vodila Loretta Morosin, buduća ravnateljica, koja nam je pokazala prostorije za individualni rad, učenje, okupaciju i sl. te objasnila njihov rad s korisnicima.

Iz Pule smo se vratili prepuni dojmova.

Share.

Comments are closed.