U petak, 15.03., u dvorištu Centra Liče Faraguna otvoreno je Igralište radosti. U prilog radosnoj atmosferi otvorenja išlo je čak i vrijeme – nakon višednevne kiše, točno uoči otvorenja, pojavilo se i sunce.

Igralište radosti projekt je Grada Labina nastao upravo na inicijativu našeg Društva, a za njegovu realizaciju izdvojili smo 52.118,22 kn, koje smo tijekom godina prikupili u sklopu projekta uređenja dječjih igrališta. Kupljeni su stolić s pijeskom, njihalica, vrtuljak s klupom, tobogan te kombinirana penjalica.

Toploj atmosferi pridonijela su upravo djeca: uz pjesmu su nastupili i sami korisnici Centra, a pridružili su im se učenici OŠ M.Vlačića koji su tom prigodom izveli i koreografiju Gangam style. Plesnu točku izveli su i mali plesači plesnog studija “Cool step”, dok je dašak televizijskog showa donio nastup pjevačica Nicole Vidak, Katarine Mulavdić, Silvije Rejec Martinčić i dr.Marine Rajković Tireli, sudionica showa “Pjevaj moju pjesmu”.

Ispred našeg Društva govorio je predsjednik dr.Moreno Milevoj, koji je podsjetio na dugo putovanje projekta izgradnje igrališta okončano ovim već trećim igralištem koje je GDCK Labin opremilo uz pomoć građana i privrednog sektora.

Kako je projekt od prvih dana izgledao, te financijski tijek, možete pročitati na linku: Projekt dječjih igrališta 2003-13

Share.

Comments are closed.