kopija-od-pb280021Povodom Mjeseca borbe protiv alkoholizma, nikotinizma i ovisnosti o drogama, drugu godinu za redom u svim osnovnim školama Labinštine održali smo radionice “Mladi i rano pijenje alkohola”. Radionica je namijenjena učenicima 8.razreda, a cilj je porazgovarati o tome kako oni vide problem ranog pijenja, educirati ih o štetnosti alkohola te ponukati ih da promisle o nekim novim izborima koje će sami donijeti.

U razgovoru s mladima, tolerantnost okoline ključni je čimbenik “njegovanja” tradicije pijenja, a ne pomaže ni nepoštivanje zakona o zabrani prodaje alkoholnih pića maloljetnim osobama – mladi načelno bez problema mogu kupiti alkohol, tj.znaju mjesta gdje trgovci zakon ne poštuju.

Upravo stoga što se alkohol uvriježeno smatra dobrodošlim za zabavu, opuštanje i sl., fokus smo stavili na njihov potencijal da osvijeste vlastite osobine te uživaju u druženju i zabavi samosvjesno, bez stimulansa štetnih za zdravlje. Također, želja nam je bila podsjetiti ih da budu odgovorni i prema sebi ali i jedni prema drugima, pogotovo u prilikama kada se na rođendanima ili feštama u njihovoj blizini alkohol pojavi, budući sami nepovratno snose posljedice svih svojih odluka.

Od 26.11. do 07.12. održano je sveukupno 10 radionica kojima je nazočilo 147 učenika.

Share.

Comments are closed.