Kao što smo najavili, u subotu 08. rujna, povodom Svjetskog dana prve pomoći s našim smo volonterima i članovima Mladih izašli na labinsku tržnicu.

Dok su članice Mladih Crvenog križa Erna, Franka i Nikolina prolaznicima demonstrirale reanimaciju na lutki, naši su volonteri među sugrađanima provodili teorijski test prve pomoći sastavljen od 5 pitanja i s ponuđena 4 odgovora. Rezultati su bili kao što smo i očekivali: od 40-ak ispitanika, 36,6% test je riješilo u potpunosti, 31,7% točno je odgovorilo na 4 pitanja, 24,4% na 3, a 7,3% na 2 odnosno 1 pitanje.

U razgovoru s našim sugrađanima višekratno smo se uvjerili da su im ova znanja tijekom života i te kako zatrebala, a od polaganja prve pomoći za vozače ili učenja u školama prošlo je mnogo vremena te se osjećaju nesigurnima u svoje znanje i vještine. Utoliko smo ovom prilikom podsjećali na mogućnost besplatne obnove znanja iz prve pomoći (3 sata) i tečajeva prve pomoći (9 sati), za što smo na licu mjesta predbilježili 6 osoba.

I dalje pozivamo sve zainteresirane da nam se jave, jer podsjećamo da je cilj prve pomoći spasiti život, spriječiti nastanak trajnih posljedica te skratiti trajanje liječenja, a ozljede i nagla oboljenja ne biraju ni vrijeme, ni mjesto, ni dob.

Ostatak najavljenih aktivnosti vezanih uz Svjetski dan prve pomoći održat će se u tjednima koji slijede.

Share.

Comments are closed.