Jutro. Pomalo sjetno. Tko voli oproštaje? Nakon doručka razgovor s volonterima o volontiranju. Tijekom razgovora, svaki se volonter predstavio i govorio o vrijednosti volonterskog rada. A saznali smo i da među nama ima onih koji već pomažu svojoj starijoj susjedi te da su neki, pokucavši na vrata jednoj staroj baki za vrijeme maškara, njoj darovali nešto slatkiša jer ih ona nije imala.

Neki su se učesnici kampa danas učlanili u Crveni križ što nas posebno veseli. Kao što to obično bude, na kraju se zbrajaju rezultati a to vrijedi i za nas. Kampistima se svidjela ovogodišnja škola plivanja pod Ljiljaninom palicom a u okviru nje vježbali su se skokovi u vodu te plivanje: prsno, leđno, kraul, u čemu je jučer održano i natjecanje.

Svim kapistima uručene su diplome za sudjelovanje u ovogodišnjem Ljetnom kampu prijateljstva „Duga 2012.”, a neki su kući donijeli i više njih. Šator br. 3 koji je neumorno uređivao svoj šator zasluženo je ponio titulu najboljega. U tom su šatoru boravile: Matea Korijan, Massima Milevoj, Antonija Kocijel, Lana Tončetić, Nina Lukšić i gošća Ariana Smoković. Voditeljica tog šatora bila je Ilona. Čestitke svima! Čestitke i onima koji su dobili diplomu za originalni skok a to su Ariana Kurtić i Luka Belušić. Najpravilniji skok izveli su Manola Gobo, Entoni Ružić i Toni Štingl. Najbolji plivači bili su:

  • Tehnika prsno (m): 1. Martin Verbanac, 2. Rafael Ružić, 3. Entoni Ružić
  • Tehnika prsno (ž): 1. Manola Gobo, 2. Ariana Smoković, 3. Nika Verbanac
  • Tehnika kraul (m): 1. Robin Vidak, 2. Martin Verbanac, 3. Paulo Honović
  • Tehnika kraul (ž): 1. Emma Matošević, 2. Ariana Smoković, 3. Mariana Kos
  • Tehnika leđno (m): 1. Martin Verbanac, 2. Paulo Honović, 3. Robin Vidak
  • Tehnika leđno (ž): 1. Manola Gobo, 2. Mariana Kos, 3. Nina Lukšić

Najbolje podvodne fotografije ove su godine nagrađene pizzama u pizzeriji Calimero, a njihovi autori su:

  1. Entoni Ružić
  2. Ariana Smoković
  3. Lukas Bašić

Vjerujemo kako naši kampisti još ne bi išli kući. Kada se najviše zbliže, vrijeme je povratku.

Slijedi još jedan zajednički ručak i priprema torbi. Dolazak roditelja predviđen je u 16,00 sati. Svaki je kampist ispraćen povicima: Mi te volimo! Lana je častila burekom. U vedrom stilu zaključili smo ovogodišnji kamp. Na prethodnim stranicama napisala sam sve volontere koji su sudjelovali u realizaciji kampa osim onih u kuhinji. „Šlag na kraju” jesu naše vrijedne volonterke u kuhinji: Katica Miletić, Silvana Hrelja, Nela Hrvatin, Marija Matošević, Ljiljana Zagrić, Slavica Belavić i Olgica Škopac. Hvala vam za sve one divne obroke s ljubavlju pripremljene! Veliko hvala svima!

Share.

Comments are closed.