Dobro je imati plan, ali je isto tako dobro biti fleksibilan ukoliko to situacija nalaže i mijenjati ga. Idemo češće na more od planirane poslijepodnevne već spomenute satnice u ovom Dnevniku kampa. Osim toga, jučer smo bili na moru a i sutra idemo u vožnju brodom. Ovaj uvod o moru zato jer smo ujutro išli malo na kupanje. Pridružili su nam se dragi gosti iz Centra za inkluziju. Svima nam se čini da smo tek jučer došli a ovo nam je već peti dan u kampu.

Danas je u kampu Reanna  a kad je ona s nama čuje se pjesma, smijeh, šala. Čuje se pjesma i ostale dane, spontano u grupicama. Čuje se zvuk gitare, opuštajuće. Na koji način provodimo vrijeme osim odlaska na more? Kukičanje se kao i prošle godine svidjelo svima te tako svi kampisti imaju bar jednu narukvicu nastalu kukičanjem. Za one koji nisu uspješno svladali tu tehniku ima rješenja: vezati oko ruke nekoliko konaca raznih boja i rezultat je odličan! Pored toga prisutna je igra loptom, na zanimljiv način: čim manje umora, bacanje lopte iz sjedećeg položaja, dakle iz stolice. Imamo i karte. Ručak kao i uvijek ukusan: pašta sa salsom i pohane tikvice. Sjetimo se i gospođe Đurđice Prskalo iz Koromačna koja nam ujutro priprema čaj i kakao. Teško je sjetiti se svih, trebalo bi uistinu pribaviti popis svih volontera koji pomažu u realizaciji kampa. Obzirom da smo ujutro već bili na kupanju, poslijepodne odlazimo na more tek u 17,00 sati a do tada uvježbava se himna kampa. Osim himne kampa kampisti su odabrali (a što bi drugo nego neku englesku pjesmu), u to niste trebali ni sumnjati. Sveprisutni engleski jezik odnio je pobjedu te su kampisti odlučili pjevati pjesmu „What makes you beautiful“ koju izvodi grupa One Direction.

Prašina! Dok pišem zapljusnuo me val prašine! Kad se vratimo doma pripremimo dovoljnu količinu sredstava za pranje robe i otklanjanje mrlja.

Morska voda – ugodno je i čuti te riječi a tek otići na more! Navečer uživamo gledajući slike podvodne fotografije te općenito one iz kampa. Gledanje je potrajalo do dugo u noć uz smijeh i zezanje. Da nema pravila kampa Tunarica mogli bismo gledati slike i do pola noći. No, mi smo ovdje samo jedna mala kap u moru. Da se ono ne bi uzburkalo potrebno je pratiti prognozu vremena. A ona stvarna prognoza i dalje najavljuje lijepo sunčano vrijeme. U posljednje četiri godine ovo je najbolje vrijeme. Ni kapi kiše. Spavamo bez straha od kiše. Prethodnih godina vrlo često pogledavali smo u pravcu neba. Ove godine to nije bilo potrebno.

Share.

Comments are closed.