Što sam ono na prethodnim stranicama napisala? Da nas nije „ni čuti ni vidjeti”? Da ubrzo iza 23,00 sata utihnemo? Da, zato se i zove Dnevnik. Pišemo u njega ono što nam se svaki dan događa, a iz dana u dan imamo izmjena te to vrijedi i za gore navedeno. Da ne bi netko pomislio da smo nepristojno preglasni! Nije tako. Djeca se sve bolje upoznaju te se među njima primjećuje savršeno razumijevanje. Druže se zaista sjajno. Izvanredna grupa. Možda ste imali prilike da vam dijete uputi sljedeće riječi: „Mama, dosadno mi je!” Te riječi se ovdje ne čuju. Bez računala, bez mobitela! Dakle, moguće je!

Danas počinju radionice. Radionica pod nazivom „Staro u novom ruhu” vrlo je primamljiva svim djevojčicama koje će svoju garderobu osvježiti novom modnom kreacijom. Zadatak glazbeno – scenske radionice je uvježbati himnu kampa na osnovi poznate matrice s novim tekstom koji ukratko opisuje događaje u kampu. Nju će naučiti svi ovogodišnji kampisti. Bit će tu i plesa, raznih koreografija. Novinarska? To će ići malo teže jer nas odmah podsjeća na pisanje pismenih i svega ostalog čega se ne želimo sjećati bar još neko vrijeme. Ukoliko neki kampist osim autora ovog teksta bude osjetio posebni „zov”  za pisanjem, moći će to učiniti. Radionicu prve pomoći slušamo svi, nalazimo se u kampu Crvenog križa. Dean i Ani obavljaju taj dio posla. Kad smo već kod imena napišimo ih sva: Nadia, Morin, Elza, Ilona, Sabrina, Ljiljana, Dean, Ani, Reanna i Sandra. To su volonteri koji budnim okom prate kampiste. Neki su stalno u kampu a neki zbog obveza mogu biti samo povremeno. No, važno je naglasiti da ovo nisu jedini volonteri koji pomažu u realizaciji Kampa prijateljstva Duga 2012. Ima ih puno više. Volontera kojega dočekujemo s nestrpljenjem je vozač kombija s hranom. Ove godine to su šinjor Škopac i šinjor Belavić.

Toplo je. Ne vidimo uru da se bacimo u more. Danas nam je toliko ugodno da smo produžili boravak na moru. Lijepo je. Nije toplo kao u kampu iako nam i u kampu kad zapuhne vjetrić bude sasvim dobro. Pogotovo navečer. Večeras nam u posjetu stižu članovi Društva športova na moru Koromačno koji će održati predavanje o podvodnoj fotografiji jer u nedjelju prijepodne idemo na plažicu udaljenu od kampa 15-ak minuta u pravcu Koromačna.

Share.

Comments are closed.