kopija-od-p5100015Ljetu i svim radostima kupanja u moru raduju se svi, a pogotovo djeca.  No, boravak na plaži i kupanje nose u sebi moguće opasnosti, na koje se često zaboravlja.

Pod motom “Zabavite se, i budite na oprezu” , Služba spašavanja života na moru i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa uči djecu sigurnom ponašanju na moru i bazenima. S istom namjerom već godinama provodimo radionice “Opasnosti i kodovi sigurnosti na vodi”, namijenjene učenicima trećih razreda osnovne škole.

Ove godine, u razdoblju od 23.04. do 10.05., održano je sveukupno 10 radionica kojima je obuhvaćeno 18 razrednih odjeljenja osnovnih škola Labinštine, od čega 7 kombiniranih, odnosno 219 djece.

Mali školarci iz vlastitog su iskustva iznosili neugodne i opasne zgode sa kupanja, te se još jednom podsjetili na opasnosti na koje ih i inače upozoravaju njihovi roditelji. Najzanimljiviji dio radionice svima je naravno bila komunikacija putem radio-stanica, na temelju zadanog teksta,  uz kojeg  su na tren i sami postali junaci prave spasilačke situacije.

Share.

Comments are closed.