kopija-od-pa130011Jučer je na području čitave Hrvatske provedena akcija “Solidarnost na djelu”, koja se provodi već 39 godina, a s ciljem prikupljanja sredstava za osobe slabijeg imovinskog i socijalnog statusa.

Gradsko društvo Crvenog križa Labin akciju je provodilo pretežno u jutarnjim i ranim popodnevnim satima na 13 sabirnih mjesta, te je u njoj sudjelovalo 14 odraslih volontera kojima je pomoglo 21 učenik SŠ M.Blažine te 6 učenika OŠ “I.G.Kovačić” – PŠ Kršan.

Na sam dan akcije prikupljeno je 10.725,01 kn, što je iznos koji je uvelike nadmašio iznose na dan akcije prikupljenih prethodnih godina, ali i sva očekivanja. Iznimno smo ponosni i zadovoljni što naši sugrađani imaju senzibiliteta za pomoć i solidarnost, usprkos vremenima koja u ekonomskom pogledu nikome nisu pretjerano prijateljska.

Finalni rezultat akcije, budući je velik broj novčanih bonova distribuiran po svim školama i vrtićima, kao i po terenu diljem Labinštine, saznat ćemo do kraja ovog mjeseca.

Još jednom, veliko hvala svim našim sugrađanima na odazivu, poduzećima koja su nam u susret izišla dozvolom za prodajom bonova unutar njihovih prodajnih mjesta te svim volonterima i učenicima bez čijeg truda čitava akcija ne bi bila moguća.

Share.

Comments are closed.