CSM107830Svim našim sadašnjim i nekadašnjim  darivateljima krvi, koji svoju krv nesebično daruju kako bi pomogli oboljelima u njihovom liječenju te spasili živote, zahvaljujemo na njihovoj humanoj praksi darivanja krvi, te im želimo godine zdravlja uz srdačnu dobrodošlicu na svim budućim akcijama! Čestitke povodom Dana darivatelja krvi!

Dan darivatelja krvi u Republici se Hrvatskoj obilježava 25.listopada, na dan kada je u organizaciji Crvenog križa1953.g. u Sisku održana prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi, i to na načelima na kojima se provodi i danas: dobrovoljnost, anonimnost, solidarnost i besplatnost.

Ovim povodom, predsjednik Republike Hrvatske danas će uručit odlikovanja Reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske svim darivateljima koji su tijekom 2010.g. ostvarili jubilarna darivanja od 100 i više darivanja (muškarci), odnosno 75 (žene). Među našim jubilarcima, odlikovanje će primiti Mladen Jung i Ivan Zvonarek.

Prijame za dobrovoljne darivatelje krvi za ovogodišnje jubilarne darivatelje krvi s 50 i više darivanja (muškarci) odnosno 35 i više (žene) s pripadajućim mjestom prebivališta upriličit će i Općina Raša danas u 14,00 sati te Grad Labin, 27.listopada u 14,00 sati.

Share.

Comments are closed.