3. DAN

Nekome će ovaj dan ostati u sjećanju kao najljepši dan u kampu zbog vožnje brodićem na prekrasnu plažu udaljenu od Tunarice 10 minuta. Valja svakako naglasiti da nam je vožnju poklonio Valdi Jugovac, vlasnik poduzeća Adriatic cruising. U organizaciji mu je pomogao Vinicio Cavenago. S nama je Iva Rukavina koja je u kampu prije polaska održala predavanje o moru i podmorju te pripremila djecu za traženje i sakupljanje morskih zvijezda, raznih algi i ježinaca. Podijelili smo se u dvije grupe jer ne bismo svi stali na brodić. Svi znamo koja je to uživancija, more, stijene, vjetar u kosi, brodić i mi te eventualni ostali moreplovci. Po dolasku na plažu prionuli smo na posao i vrijedno promatrali morske dubine. Sa sobom smo ponijeli dovoljnu količinu vode i hrane, kruha, paštete, sireva za mazanje i krušaka da ne pregladnimo do ručka. Na povratku se još jednom bacamo u more i odlazimo na ručak.

Da, čujemo da djeca ovdje jedu i ono što inače doma ne jedu i to nam je drago, vesele se toj informaciji naše vrijedne kuharice volonterke. Nema nekih novosti osim što nam je susjed iz Slovenije otišao a došao je njemački turist s obitelji. Tik do naših šatora mirno će spavati.

Za užinu su imali marendine i lubenicu. To su im na plažu donijeli volonteri.

Na povratku slijedi uvijek tuširanje a večeras su nam u goste došli Vinicio Cavenago i Anđelko Kranjac koji su nam poput pravih zaljubljenika u morske dubine pričali o ronjenju na dah i ronjenju uopće. Radionica je bila uvod u radionicu podvodne fotografije koja je planirana za sljedeći dan. Kao pravi entuzijasti, naši predavači izgubili su pojam o vremenu a mi ih nismo htjeli prekidati u njihovom zanosu pa se njihovo predavanje odužilo i na vrijeme večere. Za večeru imamo izvanredno jelo, simbol ovog kraja – pršut. Ipak je malo panina ostalo, panini su veliki. Planirana večer igara i olimpijade nije se mogla održati zbog ”neslaganja u karakteru”. Slijedi pokušaj mirenja čiji su se rezultati vidjeli drugi dan.

Share.

Comments are closed.