2. DAN

Dan započinjemo umivanjem kao i svakog dana, djeca u grupama odlaze u kupatilo i u tome također uživaju. Danas započinjemo s temom dana koja se uvijek prvog dana kampa odnosi na Crveni križ. Nakon teme dana započinje rad u radionicama a danas učesnici kampa odabiru radionicu u kojoj žele biti. Kad su ugledali šivaću mašinu nisu se mogli načuditi. Veliki broj djece odabrao je ovu radionicu. Pored nje tu su i radionica prve pomoći, glazbeno-plesna i novinarska. Nakon rada svi su potražili malo osvježenja u moru koje nam je zbilja svima potrebno jer je lijepo toplo. Kažem: ”lijepo toplo” jer u odnosu na lanjski kamp vrijeme nam ide na ruku. Kišno vrijeme onemogućilo bi nam niz aktivnosti.

Kombi s hranom nam ove godine voze Bruno Škopac i Ferid Hukić. Danas na jelovniku imamo jedan istarski specijalitet a jede se žlicom. Pogodite koji?! Nije bilo teško pogoditi – Maneštrica s trukinjico je to sjajno jelo i vjerujem da bi mnogi dotrčali do Tunarice zbog njega. Pohvala ide našim izvrsnim kuharicama predvođene teta Katinom i ovim putem svi mi ih toplo pozdravljamo.

Da se malo osvrnem i na atmosferu u kampu. Nakon ručka uvijek imamo odmor. Djeca se druže u šatorima i izvan njih a do nas dopiru predivni zvuci gitara koji nas vraćaju u neko drugo vrijeme. Imamo i sjajnog harmonikaša pa se s njim osjećamo kao da smo na piru. Uz glazbu rađaju se i neke male simpatije pa primjećujemo muško-ženska trčkaranja po kampu. Ah, lijepa je ta mladost!

Na more rado odlazimo kako bismo pronašli osvježenje jer sunce neumoljivo grije. Mažemo se i krećemo. Na plažu uvijek stiže i užina jer se na moru brže ogladni nego u gradu. O tome se brine dežurni šator. Danas je to šator broj dva i cijeli dan oni se skrbe oko obroka, čistoće kampa i dovoljne količine pitke vode. Tijekom dana smo djecu obavijestili o tome kako planiramo provesti večer pa su imali pripremu. Radilo se o predstavljanju šatora te je svaki šator trebao predstaviti se na način kako su djeca zamislila. Večer je to za pamćenje, ispunjena smijehom, glumom, glazbom i odličnom atmosferom.

Share.

Comments are closed.