kopija-od-p3120093U subotu, 12.ožujka, u OŠ I.Batelića Raša održano je gradsko natjecanje Mladeži HCK na kojem su znanja i vještine odmjerile ekipe podmlatka 5 osnovnih škola Labinštine.

Podsjetimo, ekipe su formirane temeljem tečajeva prve pomoći koji su krajem 2010. i početkom ove godine održani u 7 razrednih odijeljenja iz 6 osnovnih škola Labinštine , a koje je odslušalo sveukupno 106 učenika. Predavači prve pomoći i mentori ekipa koje su se natjecale bili su naši volonteri Gabi Zakrajšek Blažina, Ani Smoković i Dean Nestorović, kao i ravnateljica Nadia Mauro Škopac.

Na natjecanju, ekipe su rješavale testove znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i pravima djeteta te prve pomoći, a iz potonjeg u dva su radilišta prezentitali naučene vještine pružanja prve pomoći.

Bodovna ljestvica ukupnog poretka ekipa jest slijedeća:

1. OŠ M.Vlačića Labin – 97,6

2. OŠ V.Nazora Potpićan – 93,4

3. OŠ I.Batelića Raša – 91,3

4. OŠ “V.Š.Pajo” Nedešćina – PRO Sv.Martin – 90,8

5. OŠ “I.L.Ribar” Labin – 78,9

Pobjednička ekipa nastupila je u sastavu: Lucija Špoljarić, Sara Šverko, Lea Kos, Tea Cukarić, Lucia Blašković i Aleksija Vlačić, koje će naše Društvo predstavljati na Međužupanijskom natjecanju Mladeži HCK koje će se 16.travnja 2011. održati u Labinu.

Čestitamo svim ekipama i zahvaljujemo svim volonterima uključenima u pripremu i realizaciju natjecanja, kao i školi domaćinu.

Fotografije s natjecanja možete pogledati na slijedećem linku.

Share.

Comments are closed.